Lamellen

Met lamellen kan je doorzichtige schuttingen zoals tuingaas afschermen. Je kan zelf patronen maken maar ook voor een strakke afwerking kiezen. Ze zijn verkrijgbaar in groen, zwart en zelfs diverse houtimitaties.

 

lamellen afsluiting

 

Welke lamellen kiezen

Er zijn heel wat verschillende soorten lamellen verkrijgbaar. Het eerste wat je moet doen is de maaswijdte van je schutting nakijken. De meest voorkomende maten zijn: 50 x 36 – 100 x 51 – 100 x 63 – 100×100 en 50 x 50 voor ruitvormige schuttingen. Aangezien de lamellen veel in contact komen met de buitenomgeving kijk je ook best na wat hun resistentie is. Heb je huisdieren of spelende kinderen in de tuin dan kies je best voor lamellen die dik genoeg zijn.

 

De plaatsing

Ook als je geen handige Harry bent is het perfect mogelijk zelf je lamellen te plaatsen. Het enige dat je nodig hebt is veel tijd, een meter en een breekmes. Door de schutting en de lamellen nat te maken kan je het glijden vergemakkelijken. Op de site van Gamma of Brico vind je een uitgebreid stappenplan van A tot Z met bijhorende tekeningen.

 

Prijs

De prijs van lamellen varieert sterk naargelang de leverancier en gekozen kunststof. Wanneer je kiest voor een bekend merk zoals GMP mag je rekenen op een kostprijs van ongeveer 12 euro per lopende meter voor een schutting van 180cm hoog. Wanneer je een ruitvormige schutting hebt zal de kostprijs nog iets hoger zijn door de overlappingen. Reken hiervoor op 21 euro per lopende meter schutting.

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers