Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten schuttingen

Voor het afsluiten van de woning bestaan heel wat mogelijkheden. Op deze pagina overlopen we alle soorten schuttingen met hun voordelen, nadelen, prijskaartje, onderhoud en duurzaamheid.

Een nieuwe schutting laten plaatsen? Vraag hier vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

draadafsluitingen Gaas

Een schutting met gaas is een van de meest gebruikte materialen om de woning af te sluiten. Deze tuinschutting is verkrijgbaar in heel wat variaties en kan zowel doorzichtig als ondoorzichtig geplaatst worden.

Onderhoud: Geen tot weinig

Duurzaamheid: Meer dan 40 jaar afhankelijk van kwaliteit en plaatsing
Prijsklasse: Beperkt tot matig budget

Lees hier alles over schuttingen met gaas.

 

 

afsluitingen beton Betonnen schuttingen

Beton is een robuust materiaal dat al vele jaren gebruikt wordt om de woning af te schermen. Het is heel stevig en wordt vaak gekozen om geluid en wind gedeeltelijk tegen te houden.

Onderhoud: Geen tot weinig

Duurzaamheid: Meer dan 40 jaar afhankelijk van kwaliteit en plaatsing
Prijsklasse: Matig tot hoog budget

Lees hier alles over betonnen schuttingen.

 

 

houten omheiningen Houten schuttingen

Geen materiaal dat zo veelzijdig is als hout. Van zelf te maken houten constructies tot prefab tuinschermen, tropisch hardhout, geïmpregneerd dennenhout en zelfs thermisch gehard… De mogelijkheden zijn eindeloos en aanpasbaar voor elk budget.

Onderhoud: Veel tot weinig

Duurzaamheid: Minder dan 10 jaar tot meer dan 75 jaar
Prijsklasse: Laag tot zeer hoog budget

Lees hier alles over houten schuttingen.

 

 

steenkorven afsluiting Steenkorven

Steenkorven zijn de laatste trend in de tuinwereld. Je kan zelf de opvulling kiezen alsook de afwerking en stijl van de palen. Om de tuin een strak geheel uit te laten stralen kan je de korven ook gebruiken voor zitbankjes en bloembakken.

Onderhoud: weinig tot geen

Duurzaamheid: Meer dan 40 jaar
Prijsklasse: Zeer hoog budget

Lees hier alles over steenkorven.

 

 

plastic houtimitatie Kunststof tuinschermen

Kunststof is de laatste jaren aan een echte opmars bezig in de tuin. Geen onterechte keus want kunststof is relatief goedkoop, vergt geen onderhoud en wordt bovendien gemaakt van gerecycleerd materiaal. Kunststof schuttingen zijn verkrijgbaar in beton- en houtimitatie.

Onderhoud: weinig tot geen

Duurzaamheid: Meer dan 40 jaar
Prijsklasse: Matig budget

Lees hier alles over kunststof tuinschermen.

 

 

natuurlijke omheining Natuurlijke omheining

Een natuurlijke omheining straalt heel wat rust uit en kan gemaakt worden met verschillende planten. Het grootste nadeel is de trage en ongelijke groei. Ook voor honden en andere huisdieren zal een natuurlijke schutting niet volstaan. Het aantal snoeibeurten zal vooral afhangen van de gekozen plantensoort. Hou er ook rekening mee dat sommige planten hun blad verliezen tijdens de winter.

Onderhoud: Veel

Duurzaamheid: Meer dan 40 jaar
Prijsklasse: Laag tot hoog budget

 

 

Vergelijk geen appelen met peren!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe omheining is het belangrijk dat je steeds dezelfde materialen met elkaar vergelijkt. Ook bij schuttingen die er bijna identiek uitzien kunnen er heel wat kwaliteitsverschillen zijn. Kies altijd voor gekende merken en durf gerust langsgaan bij mensen die een schutting geplaatst hebben die jij ook zou willen. Ben je 100% zeker van je stuk? Raadpleeg dan verschillende tuinaannemers om de prijzen en werkwijzen zo goed mogelijk te kunnen vergelijken.

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers