Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunststof schutting – tips en belangrijke weetjes

Kunststof is de nieuwste trend in de tuin. Het wordt tegenwoordig gebruikt om terrasplanken, tuinmeubelen en tuinschermen mee te vervaardigen. Geen onterechte keus want een kunststof omheining heeft heel wat unieke voordelen ten opzichte van heel wat andere schuttingen in metaal, hout of beton. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende uitvoeringen en voordelen van een plastic omheining.

Kunststof schutting laten plaatsen door een vakman? Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

Voordelen van kunststof omheiningen

Een kunststof schutting vergt quasi geen onderhoud. Er is geen kans op splinters, je hoeft ze niet elk jaar opnieuw te behandelen en ze zijn ook kant en klaar verkrijgbaar zodat de plaatsing relatief snel verloopt. Hoewel je het in eerste instantie niet zou denken zijn kunststof schuttingen ook milieuvriendelijk omdat er gebruik gemaakt wordt van gerecycleerd materiaal.

 

Verschillende uitvoeringen

Wanneer men over kunststof spreekt denken de meeste mensen aan lompe en glanzende constructies waarvan je meteen ziet dat ze fake zijn. Niets is echter minder waar! Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel wat variaties, opstellingen, kleuren en texturen. Zo zijn er heel wat panelen verkrijgbaar die net op hout of beton lijken.

 

kunststof sierhekwerk Kunststof sierhekwerk

Een afscherming in kunststof hoeft niet steeds uit volle panelen te bestaan. Je kan ze ook verkrijgen in sierhekwerk met dat verschil dat ze nauwelijks onderhoud vergen. Op deze foto zie je een kunststof imitatie van de typische Amerikaanse White picket fences. Ze zien er identiek uit maar met dat grote verschil dat het niet zal rotten en dat je ze ook niet jaarlijks moet verven.

 

 

 

plastic houtimitatie Panelen met houtimitatie

Kunststof tuinschermen met houtimitatie zijn één van de populairste uitvoeringen van het moment. Ze hebben de natuurlijke uitstraling van hout met dat grote verschil dat ze absoluut geen onderhoud vergen. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in tal van kleuren zodat het net lijkt alsof je geschilderde houten tuinschermen hebt. Een speciale UV coating zorgt ervoor dat de kleuren vol blijven en dat er geen vervaging optreedt. Als alternatief kan je ook kiezen voor betonplaten met houtlook. Meer info vind je hier.

 

 

afsluiting betonlook Kunststof tuinschermen met betonlook

Ook de versie die beton imiteert is erg in trek. Net zoals bij de houtimitaties vergen deze panelen absoluut geen onderhoud. Het grote voordeel ten opzichte van echte betonnen schuttingen is dat deze constructie een pak lichter in gewicht is. Hierdoor plaatsen ze niet alleen veel makkelijker maar is er ook geen zware fundering nodig. Door deze factoren ligt de prijs van kunststof tuinschermen een pak lager dan betonpanelen.

 

 

 

Prijs van plastic tuinschermen

De prijsklasse van plastic tuinschermen situeert zich tussen Europees hout en betonplaten met textuur. Kunststof is dus een mooie middenklasser om de tuin relatief goedkoop maar toch stijlvol af te sluiten. In het artikel Goedkope tuinschermen vind je een vergelijking van alle materialen met een opsomming van alle voordelen.

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers