Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stenen schutting

Steenkorven zijn ideaal als stenen schutting voor je voor- of achtertuin. Zo profiteer je van een stevige tuin afsluiting met veel privacy, een robuuste uitstraling en weinig onderhoud. Welke soorten steenkorven zijn er en hoeveel kosten ze? Hoe gaat de plaatsing in zijn werk en welke alternatieven zijn er voor zo’n schutting in steen? Ontdek het in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten stenen schuttingen
Prijs stenen schutting
Plaatsing stenen schutting
Mogelijke alternatieven
Enkele inspiratievoorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een stenen schutting?

Een stenen schutting voor je voor- of achtertuin is een goede keuze om verschillende redenen. Hieronder een kort overzicht met de voornaamste voordelen:

 • Verschillende uitvoeringen: stenen schuttingen zijn perfect af te stemmen op jouw woning en wensen. Zo heb je meerdere opties op vlak van steenvulling, maaswijdte, tussenpalen, afmetingen, … Verder lees je meer over de mogelijke uitvoeringen van steenkorven.
 • Lange levensduur: steenkorven zijn enorm stevig en hebben een lange levensduur. Een stenen schutting van hoge kwaliteit gaat je hele leven mee.
 • Veel privacy: eenmaal opgevuld kan je niet meer door de steenkorven heen kijken. Je profiteert daarom van een hoge mate van privacy.
 • Weinig onderhoud: in principe is een schutting met steenkorven onderhoudsvrij, behalve als er weinig zon op de schutting valt. Dan kan je te maken krijgen met mosvorming.

Stenen schutting laten plaatsen? Vergelijk meerdere ervaren vakmensen voor jouw project via onze gratis offerteservice.

stenen afsluiting

 

Soorten stenen schuttingen

De verschillende soorten steenkorven als tuin afsluiting variëren vooral op vlak van hun opbouw. Zo zijn er verschillende mogelijkheden qua vulling, maaswijdten, afmetingen, … Een overzicht:

 

1. Steenvulling

Doorgaans heb je de keuze uit Maaskeien, Noors graniet, kalksteen of lavasteen. De beste optie is afhankelijk van je wensen en woonstijl. Het grootste verschil tussen deze gesteenten is namelijk gebaseerd op uitstraling.

 

2. Draaddikte en maaswijdte

Standaard steenkorven zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal met een draaddikte van 4 millimeter en een maaswijdte van 50 bij 50 millimeter. Dit kan echter nog variëren. De stalen draad is namelijk op maat te maken. Hoe groter de stenen zijn die je gebruikt voor de vulling, hoe groter de maaswijdte.

 

3. Tussenpalen

Tussenpalen voor de steenkorven bestaan mogelijk uit verzinkt metaal of hardhout. Een volledig stalen constructie heeft een egalere uitstraling, maar hardhout zorgt dan weer voor een duidelijk contrast met een wat warmere look.

 

4. Afmetingen

Een stenen schutting is volledig af te stellen op jouw woonsituatie. Zo kies je zelf de diepte, hoogte en breedte van de steenkorven.

 

Welke stenen schutting kies ik het best?

Wat is de beste stenen schutting? Dit is afhankelijk van je woonsituatie, budget en persoonlijke wensen. Wil je genieten van gericht advies en prijzen op maat voor steenkorven? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend 2 à 3 voorstellen van ervaren vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Prijs stenen schutting

De kosten voor stenen schuttingen zijn grotendeels afhankelijk van de kwaliteit en de uitvoering van de steenkorven. Gemiddeld kan je uitgaan van een prijs vanaf € 150 per lopende meter (excl. plaatsing, incl. vulling). De prijzen voor de vulling en de korven op een rij:

[table “15” not found /]

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De totaalprijzen variëren op basis van de afmetingen, uitvoering, … van de stenen schutting, maar ook van vakman tot vakman. Vergelijk daarom vrijblijvend meerdere vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

afsluiting steen

 

Plaatsing stenen schutting

Het plaatsen & vullen van een schutting met steenkorven is specialistisch werk dat je best aan een ervaren vakman overlaat. Een overzicht met de stappen die zo’n vakman volgt:

 

 1. Ondergrond voorbereiden

  Gebruik je de steenkorven als hoge afgrenzing voor je tuin? Dan heb je een stevige ondergrond nodig. Vakmensen kiezen doorgaans voor puingranulaat, beton of geel zand in combinatie met tegels.

 2. Steigerbuizen plaatsen

  Als extra versteviging voor de stenen schutting plaatst een vakman steigerbuizen. Deze steekt hij zo’n 50 centimeter diep in de aangemaakte fundering.

 3. Steenkorven bevestigen

  Na het verankeren van de palen bevestigt de vakman de steenkorven over de steigerbuizen heen. Hierbij is van belang dat de steigerbuizen in het midden blijven om de stevigheid te garanderen. Meestal kiezen vakmensen ervoor om meerdere steenkorven naast elkaar te zetten en bevestigen ze deze aan elkaar met C-ringen.

 4. Steenkorven vullen

  Een vakman vult de geplaatste schutting evenredig over de gehele breedte om verzakkingen te voorkomen. Voor kleinere stenen zijn een emmer of een minikraan mogelijke opties, maar grotere stenen moeten vakmensen handmatig leggen.

Op zoek naar een specialist voor jouw project? Je profiteert zo van gericht advies, prijzen op maat en een correcte uitvoering. Vergelijk 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Mogelijke alternatieven

Twijfel je nog tussen een schutting in steen, metaal, … of een ander materiaal? Hieronder zetten we een aantal mogelijke alternatieven op een rijtje:

 

1. Gemetselde muur met schuttingpanelen

Een stenen schutting met een wat traditionelere uitstraling? Combineer dan een gemetselde muur met schuttingpanelen. Hierbij heb je meerdere opties qua vormgeving. Denk bijvoorbeeld aan gemetselde pilaren met daartussen de schuttingpanelen, of juist een lage gemetselde muur met de panelen daarboven.

 

2. Kunststof schutting

Kunststof is één van de meest veelzijdige materialen voor een tuin schutting. Zo is het toe te passen met een hout- of betonlook, maar dan zonder de specifieke nadelen van die materialen. Verder zijn kunststof schuttingen voor je tuin volledig onderhoudsvrij, gemaakt van gerecycled materiaal en budgetvriendelijk.

 

3. Houten schutting

Op zoek naar een wat warmere uitstraling dan een schutting met stenen, maar wil je geen privacy opgeven? Overweeg dan een houten schutting. Hout heeft van nature een warme uitstraling en is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Dit zijn tuinschermen, kastanje treillage, … Verder zijn er ook uiteenlopende houtsoorten om uit te kiezen. Dit is een belangrijk aandachtspunt als het gaat om de levensduur.

 

3 inspiratievoorbeelden van steenkorven

Nog niet zeker over hoe je een stenen schutting het beste toepast voor jouw voor- of achtertuin? Hieronder vind je een aantal voorbeelden ter inspiratie:

 

1. Stenen schutting bij je voortuin

stenen afsluiting voortuin

 

Steenkorven zijn zeker niet alleen geschikt als afgrenzing voor je achtertuin. In het bovenstaande voorbeeld zijn ze gebruikt als stenen omheining voor het hele woonoppervlak en past het precies bij de moderne en strakke uitstraling van het huis zélf.

 

2. Hoge afgrenzing voor de achtertuin

stenen tuinafsluiting

Wil je wat meer privacy in je achtertuin? Dan is een hoge stenen schutting een perfecte optie. In het voorbeeld is de tuin compleet gescheiden van de buren. Tegelijkertijd is te zien hoe mooi het te combineren is met andere soorten tuin schuttingen, met in dit geval metselwerk.

 

Vind een gespecialiseerde vakman via onze gratis offerteservice!

Een stenen schutting is op vele manieren toe te passen. Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing, een goede prijs-kwaliteitsverhouding en gericht advies op maat? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en kom in contact met 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers