Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zichtdoek

Wil je je tuin netjes afsluiten en voor meer privacy zorgen? Dat kan heel eenvoudig, snel én goedkoop met een zichtdoek. Je bevestigt zo’n doek gewoon tegen je gaas schutting en klaar is kees. Hoeveel kost zo’n zichtdoek voor de tuin ongeveer? Welke mogelijkheden bestaan er allemaal? En hoe verloopt de plaatsing? Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Ga snel naar: 
Mogelijke uitvoeringen
Prijs zichtdoek
Zichtdoek plaatsen
Alternatieven voor een zichtdoek

Ga naar de webshop

 

 

Wat is een zichtdoek?

Een zichtdoek staat ook bekend als een afschermdoek of een privacydoek. Heb je in je tuin een gaas schutting? En verlang je naar minder inkijk? Dan hang je gewoon een zichtdoek tegen de omheining. Op die manier is je tuin mooi afgeschermd en kan je genieten van je oase van rust in alle privacy. Zo’n doek is goedkoop en snel en eenvoudig te plaatsen. Naast meer privacy kan een zichtdoek in de tuin bovendien ook nog zorgen voor:

  • extra veiligheid voor kleine kinderen en huisdieren
  • bescherming van planten tegen verbranding en verkleuring
  • extra bescherming tegen wind en stof, afhankelijk van de locatie
  • schaduw op een veranda, dakterras, pergola, serre, …

TIP: benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van zichtdoeken voor je tuin? Bekijk het volledige aanbod in onze webshop!

 

 

Mogelijke uitvoeringen zichtdoek

Wil je graag een zichtdoek plaatsen tegen je gaas schutting? Er bestaan tal van mogelijkheden. Zo kan je verschillende keuzes maken op vlak van:

  • Kleur: een zichtdoek in het zwart of groen komt het meest voor. Er bestaan echter ook afschermdoeken voor omheiningen in het grijs, boomschors, antraciet, … Opgelet: verkleuring door de zon is mogelijk. Bij een groen zichtdoek zal dat minder snel opvallen dan bij een zwart zichtdoek.
  • Transparantie: wil je graag volledige privacy? Ga dan voor een zichtdoek die 100% ondoorzichtig is. Er bestaan ook privacydoeken die 85% en 90% zichtremmend zijn.
  • Materiaal: een zichtdoek voor een omheining is meestal vervaardigd uit geweven of gebreid polypropyleen of polyethyleen. Dat zijn sterke en flexibele kunststoffen die bovendien makkelijk te reinigen zijn.
  • Afmetingen: zichtdoeken zijn verkrijgbaar met standaardhoogtes van 1,20 m, 1,50 m, 1,80 m of 2 m. En dat in rollen met een lengte van 10, 20, 25 of 50 m. Je kan zichtdoeken met vaste lengtes laten overlappen, maar let op dat je geen donker vlak hebt bij die overlap. Een zichtdoek op maat laten snijden (als die niet rafelt) of volledig op maat laten maken is natuurlijk ook mogelijk.

Belangrijk: alle mogelijkheden voor afschermdoeken rustig bekijken? Neem een kijkje in onze webshop!

 

 

Prijs zichtdoek tuin

De kostprijs van een zichtdoek voor de omheining hangt in de eerste plaats af van de keuze voor een doek met standaard afmetingen of eentje die op maat gemaakt is:

 

1. Zichtdoek met standaard afmetingen

Je vindt al een zichtdoek met standaard afmetingen vanaf 3 euro per lopende meter, incl. btw. Het enige nadeel is dat je hier een beperktere keuze hebt qua afmetingen, kleuren, materialen, …

Op zoek naar een goedkopere zichtdoek met standaard afmetingen? Je vindt een uitgebreid overzicht in onze webshop.

 

2. Op maat gemaakte zichtdoek

Je kan ook een privacydoek volledig op maat van je gaas schutting laten maken. Dat komt iets duurder uit, maar het is wel erg praktisch. Er zijn ook geen beperkingen op vlak van afmetingen. Heb je bijzondere wensen qua kleur of materiaal? Ook dat kan je met de fabrikant bespreken.

Interesse in een zichtdoek op maat? Vraag dan zeker offertes aan bij verschillende fabrikanten. Zo kan je makkelijk prijzen, modellen en mogelijkheden op vlak van kleur, afmetingen, … vergelijken. Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van jouw project via onze offertepagina.

 

zichtdoek

 

Hoe zichtdoek plaatsen?

Een zichtdoek bevestigen aan draad is niet zo moeilijk. Afhankelijk van het soort afschermdoek voor de omheining zijn er verschillende bevestigingsmethodes. Zo bestaan er onder meer:

  • Zichtdoeken met ringen: deze doeken hebben metalen ringen op de lange zijden (bv. om de 30 of 50 cm). Via deze gaten kan je de zichtdoek bevestigen aan je gaas schutting met UV-bestendige kabelspanbandjes, speciale binddraad, nietjes, ijzerdraad, …
  • Zichtdoeken met knoopsgatbanen: deze doeken hebben ingeweven bevestigingsbanen op de lange zijden. Via deze banen kan je de zichtboek bevestigen aan je gaas schutting met UV-bestendige kabelspanbandjes, speciale binddraad, nietjes, ijzerdraad, …

 

Hang je zichtdoek goed en strak vast!

Afhankelijk van de locatie kan een zichtdoek in je tuin veel wind opvangen. Het is dus belangrijk om de doek stevig vast te maken aan je omheining, ook met het oog op een strakke look. Bevestig je doek gat per gat aan je afsluiting en span hem goed op. Je begint best ook met de mooiste kant van je gaas schutting. Zo ben je zeker dat je zichtdoek daar al strak en helemaal egaal is.

TIP: wil je graag zelf een zichtdoek plaatsen aan je gaas schutting? Je vindt een uitgebreid overzicht van afschermdoeken in onze webshop. Laat je de plaatsing liever over aan een professional? Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

 

Alternatieven voor een zichtdoek in de tuin

Een zichtdoek plaatsen is een goedkope en praktische keuze om je tuin af te schermen, maar er bestaan ook nog andere zichtremmers. Enkele alternatieven op een rij:

  • Kunsthagen: deze zijn zowel verkrijgbaar op kunststof matten of op een rol met een metalen vlechtwerk. Klimop, buxus, conifeer, …: er zijn verschillende uitstralingen mogelijk bij kunsthagen.
  • Natuurlijke matten: dit zijn matten die bestaan uit natuurlijke materialen. Je kan kiezen uit onder meer heidematten, bamboematten, rietmatten, …
  • Kunststof lamellen: met dergelijke lamellen kan je een patroon maken door ze tussen je gaas schutting te glijden of te weven. De plaatsing van dergelijke lamellen is dus iets moeilijker dan bij een zichtdoek. Ook lamellenschermen op een rol zijn een optie.
  • Grote planten: ook planten kunnen de nodige natuurlijke beschutting bieden. Uiteraard zullen die wel niet voor de volledige privacy zorgen van een zichtdoek die 100% ondoorzichtig is.

 

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers