Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Aluminium schutting: opties & kosten

De meeste tuinschermen bestaan uit hout, composiet of beton. Ben je op zoek naar iets anders? Kies dan voor modern, architecturaal topdesign met een schutting van aluminium. Dankzij een tuinhek van dit duurzame metaal ben je zeker van een kleurvast, onderhoudsvriendelijk en strak eindresultaat dat vele jaren meegaat. Lees hier alles over de mogelijkheden en prijzen van zo’n aluminium schutting!

Ga snel naar:
Soort aluminium schutting
Mogelijke uitvoeringen
Aluminium schutting: prijs
Waarom samenwerken met expert?
Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarom kiezen voor een aluminium schutting?

Aluminium is niet alleen een uitstekende keuze voor je ramen en deuren, je serre, … Ook als materiaal voor je tuinhek is dit lichte, maar sterke metaal geschikt. Een aluminium schutting valt op, en dit op een goede manier! Naast het strakke design profiteer je ook van de volgende voordelen:

 • Nagenoeg onderhoudsvrij: na de plaatsing heb je geen omkijken meer naar een tuinhek van aluminium. Een jaarlijkse reinigingsbeurt met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel is al genoeg.
 • 100% kleurvast: hout vergrijst en kunststof verkleurt. Maar aluminium blijft ook na vele jaren kleurvast, zolang het materiaal van hoge kwaliteit is.
 • Vele uitvoeringen: je kan een aluminium schutting tot in de kleinste details samenstellen. De kleur en structuur van het aluminium, maar ook extra’s als een looppoort, led-verlichting, …: jij bepaalt hoe jouw tuinhek eruit komt te zien.
 • Makkelijk te plaatsen: zowel de palen als de panelen of planken vervaardig uit dit metaal zijn licht en makkelijk te gebruiken. Daardoor kan een gespecialiseerd vakbedrijf zo’n tuinhek behoorlijk snel plaatsen.
 • Lange levensduur: een tuinhek van aluminium is een keuze voor het leven. Kies je voor een hoogwaardige variant? Dan hoef je de schutting niet meer te vervangen.

Een aluminium schutting op maat laten maken? Solvari brengt je gratis in contact met meerdere gespecialiseerde vakbedrijven actief in je buurt. Zo vergelijk je eenvoudig verschillende ontwerpen en kies je het tuinscherm van je dromen. Start je aanvraag hier!

aluminium afsluiting

 

Soort aluminium schutting

Er zijn 2 opties als je aluminium wil gebruiken voor je tuinhek. Je kan je schutting volledig van dit metaal laten maken of een aluminium frame combineren met een ander materiaal. We bespreken beide opties:

 

1. Schutting volledig van aluminium

Het is zeker mogelijk om een schutting voor 100% uit aluminium te laten vervaardigen. Het gaan dan uiteraard om de aluminium palen, maar ook om grote, gepoederlakte panelen of planken van datzelfde metaal. Die plaatst een vakspecialist in gleufpalen, waardoor de plaatsing snel verloopt. De planken haken dan in elkaar voor een winddicht geheel of ze zijn op een kleine afstand van elkaar geplaatst met gepatenteerde afstandshouders.

 

2. Schutting van aluminium + ander materiaal

Combineer je liever verschillende materialen? Ook dan is aluminium een goede keuze. Je kan een schutting met aluminium palen bv. laten opvullen met tropische hardhouten planken van padoek of afzelia. Beide materialen gaan erg lang mee en vormen één mooi geheel. Hetzelfde geldt voor composiet planken (een mix van houtvezels met kunsthars).

 

Kies ik voor een volledige of gedeeltelijke aluminium schutting?

Dat hangt vooral van je smaak af. Heb je het liefst een strak en modern tuinscherm? Dan kies je beter voor een tuinhek volledig van aluminium. Vind je dit minder belangrijk, of combineer je juist graag materialen? Vraag dan zeker naar de mogelijke combinaties bij meerdere vakspecialisten actief in je buurt.

TIP: vergelijken loont. Het aanbod aan aluminium schuttingen verschilt namelijk van bedrijf tot bedrijf. Voor een compleet overzicht van de opties vraag je dus het beste voorstellen aan bij meerdere experts. Kom nu in contact met meerdere vakbedrijven!

 

Mogelijke uitvoeringen van aluminium tuinhekken

Een groot voordeel van aluminimum is het brede scala aan mogelijkheden. Zo kan je met maatwerk de ultieme schutting voor jouw tuin te ontwerpen. Maar waar begin je? En hoe ga je te werk? Met je installateur hak je de volgende knopen door:

 

 • Kleur: standaardkleuren voor een aluminium schutting zijn grijs, zwart en een bruin- of zandtint. Maar door het metaal te poederlakken kan je in principe elke bestaande RAL-kleur kiezen. Kortom, op dit gebied is alles mogelijk.
 • Structuur: net als de kleur van het aluminium kan je op gebied van structuur verschillende kanten op. Hou je van een glad en glanzend oppervlak of spreekt een matte, korrelige structuur je meer aan? Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een ervaren plaatser.
 • Open of gesloten: wil je volledige privacy en een stevig, winddicht tuinscherm? Dan kies je beter voor een gesloten schutting van aluminium met panelen die in elkaar haken. Behoud je liever enige doorkijk? Dan is een aluminium hek met lamellen beter. Die zijn op enige afstand van elkaar geplaatst en zorgen voor een speels effect.
 • Met looppoort of niet: je kan je schutting ook laten afwerken met een aluminium tuinpoortje in dezelfde kleur, structuur, … Zo’n poort tussen je woning en de schutting ziet er niet alleen luxueus uit, maar is ook erg handig.
 • Met verlichting of niet: een andere optie is het toevoegen van led-verlichting aan je aluminium tuinhek. Een expert werkt de bekabeling eenvoudig weg in de gleufpalen voor een strak eindresultaat. Ideaal voor wat extra sfeer in je tuin op zwoele zomeravonden.
 • Afmetingen: hebben we al gezegd dat een tuinhek van aluminium écht maatwerk is? Jij kiest zelf de hoogte en de breedte van je schutting. Alles hangt uiteraard af van jouw tuin en je persoonlijke wensen.

Laat je adviseren door meerdere experts! Zo kies je gegarandeerd een uitvoering die perfect bij jouw woning en smaak aanleunt. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

 

Aluminium schutting: prijs

Aan de kwaliteit, de duurzaamheid en het strakke design van een aluminium schutting hangt wel een prijskaartje; van gemiddeld 150 – 200 per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing). Zo’n tuinhek is dus niet de meest goedkope optie, maar je hebt dan wel echt maatwerk!

LET OP: dit is natuurlijk alleen een richtprijs. Voor de exacte kosten voor jouw schutting vraag je beter offertes aan bij meerdere vakbedrijven in je buurt. Zo vergelijk je niet alleen prijzen, maar ook hun adviezen, uitvoeringen, extra’s, … Start nu met vergelijken!

 

afsluiting aluminium

 

Waarom samenwerken met gespecialiseerd vakbedrijf?

Een tuinhek van aluminium koop je meestal niet in een bouwpakket. Voor een optimaal eindresultaat werk je samen met een vakbedrijf dat zich specialiseert in dit soort tuinafsluitingen. Zo kan je rekenen op…

 

 • Ontwerp op maat: een vakspecialist luistert uitgebreid naar jouw wensen en maakt een analyse van jouw tuin. Op basis daarvan werkt die een gedetailleerd voorstel uit. Zo vertaalt die jouw verlanglijstje naar jouw ideale aluminium tuinafsluiting.
 • Materialen van topkwaliteit: ervaren vakbedrijven werken alleen met aluminium van topkwaliteit. Zo ben je helemaal zeker van die kleurvastheid, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid waar dit metaal bekend om staat.
 • Correcte plaatsing: niet alleen de kwaliteit van de materialen, maar ook de kwaliteit van de plaatsing is essentieel bij een schutting. Ook op dit gebied zit je goed als je een expert inschakelt. Van het voorbereiden van de ondergrond en het verankeren van de aluminium palen, tot de afwerking met een poortje of verlichting… Een vakbedrijf plaatst je aluminium tuinhek precies zoals het hoort!
 • Snelle werken: zelf een tuinhek plaatsen kost veel tijd en moeite. Zeker als je een vrij grote tuin hebt. Gelukkig beschikt een vakbedrijf over de ervaring, de machines en het gereedschap om die plaatsing snel uit te voeren!
 • Uitstekende garantie: door zijn duurzaamheid krijg je voor een aluminium schutting meestal een goede garantie. Dat is niet het geval als je zelf een tuinhek plaatst. Zo profiteer je van extra gemoedsrust voor vele jaren.

Voorstellen van meerdere experts vergelijken? Simpel! Daarvoor hoef je alleen het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers