Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne schutting

Een moderne schutting typeert zich door zijn strakke en eenvoudige vormgeving. Ben je op zoek naar zo’n schutting die perfect past bij de moderne look van je woning? Dan heb je heel wat keuze, want moderne schuttingen zijn mogelijk in verschillende materialen. Een overzicht van de mogelijkheden en hun prijzen vind je in dit artikel.

Ga snel naar:

1. Moderne schanskorven
2. Moderne betonnen schutting
3. Modern hekwerk
4. Moderne gaas schutting
5. Moderne houten schutting

Conclusie: welk materiaal kiezen?offertes aanvragen

1. Moderne schanskorven

schutting modern

Schanskorven, of steenkorven, zijn eigenlijk ‘kooien’ uit gegalvaniseerd staal met rechthoekige of ronde rasters. Je kan ze opvullen met verschillende steensoorten in diverse groottes. Zo kan je zelf de look bepalen. Voor een moderne schutting kies je best voor zwarte of grijze (metaalkleur) schanskorven met rechthoekige rasters en een opvulling met grijze / donkere stenen.

Steenkorven zijn ook heel onderhoudsvriendelijk, sterk en gaan lang mee. Indien je kiest voor hoge, volledig opgevulde schanskorven, bieden ze ook veel privacy. Er is dan geen doorkijk.

Prijs: vanaf ± € 150 per lopende meter (incl. btw , excl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

2. Moderne betonnen schutting

moderne betonnen schutting

Door zijn industrieel karakter past beton perfect als materiaal voor een moderne schutting. Het zorgt daarbij niet alleen voor een strakke look, maar ook voor een onderhoudsvriendelijke en sterke omheining.

Betonnen schuttingen zijn mogelijk in verschillende uitvoeringsmogelijkheden. Hoewel je ook kan kiezen voor een combinatie met andere materialen, kies je voor een moderne look best voor een schutting die volledig uit beton bestaat. Deze betonplaten zijn mogelijk in verschillende soorten beton, kleuren, diktes, vormen, structuren (vb. hout- of baksteenstructuur). Standaard betonplaten met een vlakke structuur ogen natuurlijk het modernst.

Tegenwoordig worden ook vaak betonnen muren of keerwanden als schutting gebruikt (zie bovenstaande foto). Ze werkend de moderne, industriële look nog meer in de hand.

Prijs: vanaf ± € 50 per lopende meter (incl. btw , excl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

3. Modern hekwerk

moderne strakke schutting

Bij hekwerk denk je waarschijnlijk eerder aan sierlijke schuttingen. Dit is het zogenaamde sierhekwerk dat eerder past bij klassieke stijlen.

Met hekwerk kan je echter ook meer strakke, moderne schuttingen creëren. We spreken in dat geval van spijlenhekwerk. Het is de vereenvoudigde, strakke variant van sierhekwerk, zonder sierlijke vormen en ornamenten. Het bestaat uit verticale metalen spijlen en is mogelijk in verschillende afwerkingen en kleuren. Hou bij hekwerk wel rekening met de doorkijk.

Prijs: vanaf ± € 30 per lopende meter (incl. btw , excl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

4. Moderne gaas schutting

moderne schutting

Bij een gaas schutting kies je ofwel voor voor schuttingsgaas op rol (eventueel verstevigd met een bovenbuis of betonplaat) of voor gaaspanelen. Gaaspanelen lijken op gaas schutting op rol maar zijn niet vervormbaar en dus veel steviger en duurzamer. Ze zijn daardoor ook iets duurder.

Zowel gaas schutting op rol als gaaspanelen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende maasvormen, maasgroottes en gaasdiktes. Voor een moderne look kies je best voor een zwarte en rechte uitvoering (zie bovenstaande foto).

Vaak wordt de doorkijk als een nadeel van gaas schuttingen gezien. Door de schutting te voorzien van een zichtdoek, strips, heide- of kunststofmatten, … help je dat probleem van de baan zonder afbreuk te doen aan de moderne look.

Prijs draadafsluiting + bovenbuis + betonplaat: ± € 50 à 75 per lopende meter (incl. btw en plaatsing). Ontvang offertes.
Prijs draadpanelen: ± € 70 à 90 per lopende meter (incl. btw en plaatsing). Ontvang offertes.

 

5. Moderne houten schutting

moderne houten schutting

Door hun natuurlijke karakter passen houten schuttingen bij verschillende stijlen. Voor een moderne look kan je bijvoorbeeld kiezen voor een strakke, rechte uitvoering met een vlak houten scherm of rechte lamellen of balken (zie bovenstaande foto). Hou wel rekening met doorkijk als de balken of lamellen niet tegen elkaar grenzen.

Let op, een moderne houten schutting is beschikbaar in verschillende houtsoorten. Kies voor een duurzame houtsoort om een lange levensduur te garanderen en het onderhoud te beperken.

Prijs: vanaf ± € 25 per lopende meter (incl. btw , excl. plaatsing). Ontvang offertes.

 

CONCLUSIE: welk materiaal kies ik best?

Welk materiaal je best kiest voor een moderne schutting is vooral afhankelijk van de gewenste look en je beschikbare budget. Hou bij je keuze ook rekening met het doel van de schutting (moet ze heel stevig zijn om bijvoorbeeld een hond tegen te houden? Wil je privacy zonder doorkijk? …).

 

Schakel een gespecialiseerde plaatser van schuttingen in:

Deze kan je niet alleen adviseren over de mogelijkheden en helpen bij het kiezen van de juiste schutting voor jouw situatie en wensen. Een vakman gebruikt ook enkel kwaliteitsvolle materialen (vb. in de massa gekleurd, duurzame houtsoorten, …) en zorgt voor een correcte plaatsing met stevige bevestiging. Je mag er dus vanop aan dat je schutting niet zomaar zal scheeftrekken, verkleuren of wegwaaien. Je bent m.a.w. verzekerd van een mooie, kwaliteitsvolle moderne tuinschutting die lang meegaat.

TIP: Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, doe je er goed aan offertes te vergelijken van 2 à 3 verschillende plaatsers. Zo kan je makkelijk voorgestelde materialen, ontwerpen, prijzen, … vergelijken. Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes via onderstaand offerteformulier: