Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuingaas: info & prijzen

Eén van de manieren om je tuin te omheinen is het plaatsen van een tuingaas. Ze zijn heel betaalbaar, vragen amper onderhoud en gaan een leven lang mee. Hier lees je meer over de voordelen, prijzen, soorten en plaatsing van tuingaas.

 

soorten afsluitingsdraad Soorten tuingaas

Er zijn verschillende soorten tuingaas. Bekende gaassystemen voor thuisgebruik zijn: Plasitor en Pantanet. Dit is geweven gaas met ruitvormige of vierkante mazen. Dit type geplastificeerd draad is sterk en veerkrachtig en verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Deze draadsoorten zijn ook geschikt voor begroeiing met klimplanten. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken van verschillende soorten draad. Zo kan standaard draadgaas gecombineerd worden met één of meerdere prikkeldraden. Dergelijke combinaties zijn vooral geschikt voor het tegenhouden van ongewenste bezoekers.

 

 

Prijs tuingaas

De kostprijs van een draadafsluiting is vooral afhankelijk van het type afsluiting. Enkele richtprijzen:

Soort gaas schutting
Gemiddelde prijs per lopende meter
(incl. btw en plaatsing)
Standaard gaas schutting€ 30 à 45
Gaas schutting met bovenbuis€ 45 à 50
Gaas schutting met bovenbuis en betonplaat€ 50 à 75
Gaaspanelen€ 70 à 90

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De prijzen zijn ook sterk afhankelijk van de hoogte en lengte van de omheining, de bereikbaarheid van de locatie, de voorbereidende werken die nodig zijn, … Wil je zeker zijn van een exacte prijs op maat van jouw project? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina.

 

tuingaas plaatsen prijs

 

Hoe kies je het perfecte tuingaas?

Welke soort tuingaas je het beste kiest, hangt af van de functie en de locatie van de schutting. Stel dat inbraakbeveiliging het voornaamste doel is, dan zul je een draadsoort moeten nemen die vooral stevig is en hard. Ook zal de schutting voldoende hoog moeten zijn en eventueel voorzien van een opstand met prikkeldraad. Indien privacy het meest belangrijk is en je een grote afstand moet overbruggen, dan kun je eens uitkijken naar privacy matten. Deze kunnen eenvoudig aan de schutting worden bevestigd, zijn relatief goedkoop en bieden direct veel privacy maar er zijn nog tal van andere materialen.

 

Plaatsingswijze tuingaas

Tuingaas wordt met metalen palen vastgezet in de grond. Vaak gebruikt men een bovenbuis voor extra stevigheid maar dit is niet perse noodzakelijk en functieafhankelijk. Aan de onderzijde kan eventueel een betonplaat aangebracht worden. Deze extra bescherming en versteviging is vooral handig wanneer er sprake is van niveauverschillen tussen percelen en om te voorkomen dat zand en vuil aan de onderzijde door de schutting komen. Ook kun je ermee voorkomen dat dieren onder de schutting door graven (konijnen, honden, enz).

 

Privacy beschermen

Tuingaas kan voldoende privacy bieden indien je deze bekleedt met een zichtremmend materiaal. Dat kan een natuurlijk materiaal zijn zoals gevlochten heidematten (Ericamatten) of een kunststof materiaal zoals privacy doek (zichtremmend doek) of PVC lamellen. Het voordeel van deze materialen is dat je er na plaatsing geen omkijken meer naar hebt en dat de schutting onmiddellijk veel privacy biedt. Heb je wat meer geduld en wil je liever een natuurlijke begroeiing, kies dan voor begroeiing met klimplanten.

 

afsluitingsdraad heidematten

 

Tuingaas met klimop

Je kunt tuingaas laten begroeien met een klimplant, zoals klimop (Hedera). Dit is een winterharde en snelgroeiende klimplant die goed tegen het tuingaas kan groeien. Je hebt per lopende meter ongeveer zes klimopplanten nodig. Houd er wel rekening mee dat het zeker enkele jaren (drie tot vier jaar) duurt voordat de schutting netjes is dichtgegroeid. Verder moet je er rekening mee houden dat klimop sterk woekert en dat het meerdere keren per jaar gesnoeid moet worden. Indien je voor klimop kiest, gebruik dan een tuingaas mét bovenbuis in verband met het gewicht aan de bovenzijde. Dat kan aardig oplopen door de steeds groter wordende plantenmassa.

 

groene afsluitingsdraad Voordelen van tuingaas

  • Snel te plaatsen
  • Relatief goedkoop
  • Geen onderhoud vereist
  • Kan bekleed worden met privacy schermen
  • Begroeiing is mogelijk
  • Lange levensduur

 

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers