Schutting-info.nl

Gaaspanelen

Gaaspanelen zijn hekwerken gemaakt van gelaste metaaldraad en stevige panelen die garant staan voor een veilige en betrouwbare tuinafsluiting die levenslang meegaat. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende toepassingen van gaaspanelen, opties voor het personaliseren van je hekwerk, en het prijskaartje.

Ga snel naar: PrijzenSoortenPlaatsingVoordelenInspiratie

 

Gaaspanelen prijs

In onderstaande tabel kan je de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten tuinafsluitingen bekijken.

Soort gaas schutting
Gemiddelde prijs per lopende meter
(excl. btw en plaatsing)
Standaard gaas schutting
€10 - €20
Gaas schutting met bovenbuis
€20 - €25
Gaas schutting met bovenbuis en betonplaat
€25 - €45
Gaaspanelen
€20 - €30
Plaatsingskosten€30 - €50 per uur
Op zoek naar een erkende vakman om jouw gaaspanelen te installeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij professionele tuinaanleggers via onze offertepagina.

 

 

Soorten gaaspanelen en andere opties

Bij het kiezen en/of plaatsen van gaaspanelen hou je best rekening met onderstaande factoren die een grote invloed uitoefenen op de kwaliteit en bescherming die jouw hekwerk zal bieden.

 

1) Hoogte en stevigheid

Het voordeel ten opzichte van een omheining met tuingaas is de betere stevigheid en stabiliteit van het hekwerk. Daarom zie je gaaspanelen vaak als omheining van publieke terreinen, maar ook voor privétuinen zijn ze geschikt. Afhankelijk van de functie die de afsluiting moet vervullen, wordt er gekozen voor een ander type panelen en een andere hoogte.

In een voortuin heb je bijvoorbeeld een lage afsluiting nodig en zijn zware panelen niet nodig. Bij bedrijfsterreinen is het dan weer belangrijk dat het hekwerk bestendig is tegen vandalisme. Je gebruikt hiervoor dus best hoge en stevige panelen.

De stevigheid van een gaaspaneel hangt niet alleen af van de dikte van de panelen, maar ook van de dikte van de draad, de grootte van de mazen en de wijze van bevestiging. Hoe dikker de draad, hoe kleiner de kans dat deze doorgeknipt wordt. Gelaste schermen van respectabele dikte zullen niet doorbuigen, ook niet wanneer er flink wat druk op wordt uitgeoefend.

 

2) Kleur en vorm

Gaaspanelen kan je herkennen aan de rechthoekige mazen. Dit betekent dat de draden niet gevlochten, maar gelast zijn.

De panelen zijn meestal groen, zwart of antracietkleurig maar ook andere RAL-kleuren zijn mogelijk.

De bovenkant van dit type afsluiting kan gebogen of recht zijn. Bovendien zijn er tegenwoordig ook gaaspanelen te koop waarvan de draad aan de bovenkant in een bepaalde vorm gebogen is. Deze hebben een wat vriendelijkere uitstraling dan de standaard panelen.

 

3) Manier van bevestigen

De wijze waarop de panelen aan de palen worden bevestigd speelt evenzeer een rol bij het bepalen van de sterkte van een hekwerk. Er bestaan verschillende bevestigingssystemen en niet alle clips waarmee je de panelen aan de steunpalen kan bevestigen, zijn even sterk. Wanneer je voor een bekend merk kiest, kan je zeker zijn van de kwaliteit en weet je zeker dat je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

 

gaaspanelen zwart

 

Plaatsing gaaspanelen

Wanneer je over de juiste kennis, ervaring, en materialen beschikt, kan je ervoor kiezen om zelf draadpalen te plaatsen in jouw voor- of achtertuin. Dit lijkt misschien de meest voordelige optie, maar dat is niet altijd zo. Je moet niet alleen rekening houden met alle individuele kosten zoals materiaal en vervoer, maar ook mogelijke fouten kunnen een hele hap uit je budget nemen. Draadpalen installeren is namelijk geen evidentie.

Hoewel je de gaaspanelen eenvoudig aan de steunpalen kan bevestigen, is het doorgaans noodzakelijk om de palen in (snel)beton vast te zetten. Op die manier wordt de stevigheid van je omheining gegarandeerd. Het is ook mogelijk om de panelen op een stenen ondergrond te plaatsen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het plaatsen van een omheining op een balkon. Hiervoor heb je speciale sokkels en beugels nodig die je met schroeven kan vastzetten in de vloer en aan de muur.

 

Tip: Een vakman inschakelen kan alleen maar in jouw voordeel spelen. Met zijn kennis en ervaring zal hij voor een kwalitatief hoogstaand eindresultaat zorgen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij professionele tuinaanleggers via onze offertepagina.

 

 

Voordelen van gaaspanelen

Nog niet volledig overtuigd of gaaspanelen de juiste keuze zijn voor jou? Wij sommen even de voordelen van gaaspanelen voor je op.

  • Lange levensduur: Omdat het over een gegalvaniseerd hekwerk met beschermingscoating gaat, gaan gaapanelen zo goed als levenslang mee.
  • Stevig: De combinatie van gelaste metaaldraad en stevige panelen zorgt ervoor dat gaaspanelen een van de meeste betrouwbare en duurzame tuinafsluitingen zijn.
  • Lage prijs: Gaaspanelen staan bekend om hun gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt echt waar voor je geld.
  • Geen onderhoud: Wanneer je kiest voor gaaspanelen van hoge kwaliteit mag je er zeker van zijn dat je hekwerk amper onderhoud nodig heeft.
  • Combinatie met toegangspoort: Gaaspanelen zijn perfect te combineren met een toegangspoort.
  • Plantengroei: Je kan gaaspanelen perfect opfleuren door ze met klimplaten te laten begroeien.

 

⇒ Overtuigd van de voordelen die gaaspanelen jou kunnen bieden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende tuinaanleggers via onze offertepagina.

 

 

Inspiratie en toepassingen

Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van gaaspanelen in de praktijk.

 

gegalvaniseerd gaas

Deze gaaspanelen hebben de standaard vorm en kleur. Ze bieden een betrouwbare bescherming tegen indringers.

 

gaaspanelen prijs

Deze zwarte gaaspanelen zijn afgewerkt met een gebogen bovenstuk dat deze omheining dat tikkeltje specialer maakt.

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers