Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schuttingen en tuinschermen in geïmpregneerd hout

Als je overweegt hout te gebruiken als schutting in de tuin kan geïmpregneerd hout een goede keuze zijn. Het is veel betaalbaarder en lichter dan tropische houtsoorten en zware Europese houtsoorten zoals meranti, beuk en eik. Geïmpregneerd hout wordt gemaakt van goedkopere hout zoals dennenhout dat gedrenkt wordt in een speciaal bad. Eens de vloeistof goed geïmpregneerd is in het hout zal het beschermd zijn tegen rotten, ongedierte en zelfs gure weersomstandigheden.

 

Waarom kiezen voor geïmpregneerd hout

De reden waarom men kiest voor geïmpregneerd hout ligt voor de hand: Om een tuinafscheiding te maken is heel wat hout nodig en dat kan de prijs flink omhoog duwen wanneer je duurdere houtsoorten neemt zoals tropisch hout. De alternatieven voor hout kennen al eveneens hun nadelen.Tuinafscheidingen van metaal of kunststof zijn doorgaans transparant en daarmee minder geschikt om uw privacy te waarborgen. Bovendien voorzien dergelijke materialen je tuin niet van dezelfde natuurlijke uitstraling en kost het ook een hoop geld.

geimpregneerd tuinscherm

Als je nadrukkelijk op zoek bent naar een afscheiding om de privacy te waarborgen, dan verdient een houten tuinafscheiding altijd de voorkeur. Bij meer decoratieve toepassingen kan je eventueel ook andere materialen in overweging nemen. Een omheining van geïmpregneerd hout is het beste compromis tussen prijs, uitstraling, privacy en praktische kenmerken. Deze afscheiding kunt u bovendien in veel gevallen eenvoudig zelf plaatsen. Als je ze combineert ze met betonnen palen en onderschotten dan mag je zeker zijn dat je schutting levenslang zal meegaan.

 

Prijs schutting in geïmpregneerd hout

Prijs kwaliteit is dit materiaal ongetwijfeld de beste keuze om je tuin af te bakenen. Het is licht in gewicht, heeft een natuurlijke uitstraling en is een pak goedkoper dan duurdere houtsoorten. Je hebt al tuinschermen vanaf 35 à 40 euro per lopende meter. Kies je voor een constructie met palen waarin planken geschoven kunnen worden dan kan je al aan complete afscheiding maken voor 30 euro per lopende meter. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes voor schuttingen bij ervaren vakmannen.

 

Nog enkele tips en advies

Alvorens je een tuinafscheiding gaat kopen en een keuze maakt voor het materiaal zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je budget zal in veel gevallen bepalend zijn voor die keuze. Indien je een beperkt budget heeft dan is een afscheiding van geïmpregneerd hout vaak de enige keus. Daarna moet je nog kiezen voor een halfopen of gesloten afscheiding. Als je privacy wil en beschut wil zitten tegen de wind geniet een gesloten omheining de voorkeur. Ook wilde dieren zoals egels en mollen kunnen zo veel minder snel de tuin in geraken. Als enkel een erfgrens dient te worden gemarkeerd, volstaat doorgaans een afscheiding met een meer open karakter.

beton met geimpregneerd hout tuinscherm

Indien van de juiste kwaliteit en met het nodige vakmanschap gebruikt is hout een duurzaam materiaal dat bij uitstek geschikt is voor diverse toepassingen. Dat hout niet vergankelijk hoeft te zijn wordt bewezen door tal van constructies die van hout gemaakt zijn en nochtans tientallen jaren meegaan. Vroeger bevoer men zelfs de wereldzeeën met houten bouwsels. Opgemerkt moet worden dat voor een dergelijke bestendigheid tegen weer en wind wel voor de juiste houtsoorten gekozen dient te worden. Met name eikenhout en beukenhout lenen zich voor stevige constructies en zijn bestand tegen vocht. Dergelijke houtsoorten hebben voor de consument echter twee voorname nadelen. Te weten het gewicht en de prijs. Voor kwalitatief goed hout moet een prijs worden betaald en het is afhankelijk van de toepassing of het die prijs ook waard is. Ook zijn hoogwaardige houtsoorten zwaarder en daarmee minder praktisch. Om deze redenen is geïmpregneerd dan ook een waardig alternatief geworden dat steeds vaker terug te vinden is in de Vlaamse tuinen.

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers