Kastanje schutting: uitvoeringen en prijzen

Een kastanje schutting heeft een charmante en natuurlijke uitstraling. Vooral kastanje hekwerk is erg populair door zijn rustieke uitstraling. Aangezien kastanjehout een houtsoort is die niet van ver geïmporteerd moet worden, is een kastanje omheining goed voor het milieu. In dit artikel kom je meer te weten over de mogelijke uitvoeringen van kastanje schuttingen en hun prijzen.

Kastanje schutting plaatsen? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Kastanje hekwerk

hekwerk kastanjeEen kastanje schutting is een op en top Europees product dat we in België en Nederland vooral kennen door het gebruik als hekwerk in de duinen of als omheining van dierenerven en moestuinen.

Kastanje hekwerk staat ook bekend als treillage. Het gaat bij deze houten tuinomheining om dunne latten uit kastanjehout die 5 à 10 centimeter uit elkaar staan en aan elkaar vastgemaakt zijn met ijzerdraad. Dit vormt een mooie omheining met een natuurlijke en landelijke uitstraling.

Kastanje hekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, waardoor je zelf het uitzicht ervan goed kan bepalen. De kastanje latten worden in rollen geleverd, waardoor een snelle plaatsing mogelijk is. De prijs van deze rollen is redelijk laag. De beperkte stevigheid van kastanje hekwerk is een negatief punt. Daarnaast biedt dit type schutting ook niet veel bescherming tegen nieuwsgierige blikken.

 

 

kastanje poortKastanje poort

In een kastanje hekwerk verwerkt men ook vaak een poort, bijvoorbeeld om makkelijk de moestuin of het dierenerf te bereiken. Deze poortjes staan ook bekend als Jarry tuinpoortjes.

Door een kastanje poort te plaatsen blijft het natuurlijke uitzicht van deze schutting behouden. De kastanje poort wordt met behulp van scharnieren aan de steunpalen van de kastanje omheining bevestigd en vaak wordt ze extra verstevigd.

 

 

Kastanje schutting plaatsen

Een kastanje hekwerk plaatsen is niet zo moeilijk. Aangezien treillage schuttingen vaak in rollen van 5 meter geleverd worden, kunnen de plaatsingswerkzaamheden snel verlopen. Men bevestigt de kastanje schutting aan steunpalen. Om voldoende stevigheid te bieden moeten deze diep genoeg in de grond staan. Het hekwerk zelf wordt dan aan deze palen vastgemaakt.

Om twee rollen aan elkaar vast te maken kan je de ijzerdraad van de twee rollen aan elkaar bevestigen. Met het oog op extra stevigheid kan je natuurlijk een extra steunpaal plaatsen en beide rollen aan deze paal bevestigen.

 

kastanje afsluiting

 

Kastanje schutting prijs

De prijzen voor kastanje hekwerk liggen redelijk laag. Voor een rol kastanje hekwerk van 5 meter lang en 1 meter hoog betaal je iets meer dan 50 euro. De prijs per lopende meter bedraagt dus iets meer dan 10 euro. De afstand tussen de latten hierbij is ongeveer 5 centimeter.  De plaatsing door een vakman zal extra kosten met zich meebrengen. Ook het aanbrengen van een tuinpoort in de schutting zal voor een hogere factuur zorgen.

Wil je een kastanje schutting laten plaatsen door een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele plaatsers van tuinschuttingen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Andere uitvoeringen van een kastanje omheining

Kastanje hekwerk mag dan wel de populairste uitvoering zijn van kastanje schuttingen, er zijn ook andere manieren om kastanjehout te gebruiken voor de omheining van de tuin:

 

1) Post and rail. Een post and rail schutting in kastanjehout kennen we vooral als omheining voor paardenweides. Er worden dan doorgaans twee of drie dwarsliggers in verticale palen vastgemaakt. De prijzen per lopende meter liggen rond 20 euro voor twee dwarsliggers en 30 euro voor drie dwarsliggers (excl. plaatsing).

 

kastanje schutting

Post and rail schutting met kastanje poort

 

2) Gevlochten schermen. Gevlochten tuinschermen in kastanjehout geven een erg creatieve toets aan je tuin. Bovendien bieden ze meer privacy dan kastanje hekwerk. De prijs zal echter een pak hoger liggen: voor een scherm van 180 cm hoog en 160 cm breed beginnen de prijzen rond 100 euro (excl. plaatsing).

 

3) Schermen in kastanjehout. Hierbij gaat het niet om gevlochten schermen, maar om verticale latten in kastanjehout die op enkele horizontale latten worden bevestigd. Natuurlijk kan men ook omgekeerd te werk gaan en de latten horizontaal aanbrengen op enkele verticale steunlattten. Deze schermen zijn gesloten en bieden dus veel privacy. De prijzen voor een scherm van 190 cm breed en 150 cm hoog beginnen rond 150 euro (excl. plaatsing).

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers