Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Sierhekwerk: mogelijkheden & kostprijs

Sierhekwerk vormt een elegante afsluiting van de tuin. Het geeft je tuin een gesofisticeerde en klassieke look en je kan kiezen uit heel wat motieven, afwerkingskleuren en decoratieve elementen.

 

Mogelijkheden

De plaatsing van een tuinschutting verandert het uitzicht van je woning. Je wil dan ook dat het hekwerk goed past bij je woning en de tuin. Er zijn verschillende mogelijkheden voor sierhekwerk, zodat je de ideale afsluiting kan vinden.

 

materiaal sierhekwerk Materiaal

Sierhekwerk wordt vervaardigd uit staal en vormt dus een erg solide schutting. Om het hekwerk bescherming tegen corrosie te geven wordt het verzinkt. Voor de afwerking van de afsluiting is het mogelijk om een coatinglaag aan te brengen. Deze zal het hekwerk beschermen tegen de weersomstandigheden. De kleurenkeuze voor deze afwerkingslaag is erg uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat je zelf in grote mate het uitzicht van het hekwerk kan bepalen.

 

 

sierhekwerk decoratie Decoratie sierhekwerk

De naam ‘sierhekwerk’ verraadt het al: het decoratieve aspect speelt een belangrijke rol bij deze schutting. De patronen in het hekwerk zullen het uitzicht namelijk sterk bepalen. Ook op dit gebied is er heel wat keuze, zodat je zeker een patroon vindt dat past bij je woning. De opzetstukken zijn een belangrijke toets van het hekwerk: de dennenappelvorm en de sierpijl zijn twee erg populaire ornamenten. Een andere optie voor de decoratie is het plaatsen van een lantaarn op de afsluiting.

 

 

sierpoort Sierpoort

Sierhekwerk wordt niet alleen toegepast als gewone afsluiting voor de tuin, maar het kan ook gebruikt worden in poorten. Een sierpoort geeft je oprit een erg verzorgde uitstraling. Het is ook mogelijk om een sierpoort te automatiseren. Dan kan je ze makkelijk bedienen met een afstandsbediening. Op die manier hoef je niet telkens uit je auto te stappen om de poort te openen of te sluiten.

 

 

Sierhekwerk plaatsen

Het plaatsen van sierhekwerk is zeker geen eenvoudige klus en vereist heel wat precisie. De palen moeten immers mooi recht staan. Als je een hoek wil maken met de schutting, dan moet je er zeker op letten dat dit nauwkeurig wordt uitgevoerd. De palen van de afsluiting worden met beton in de grond verankerd.

sierhekwerk

Door de stevigheid van het staal en de genoemde beschermingslagen vormt dit type hekwerk een erg stevige schutting voor de tuin. Je hoeft het hek dan ook nauwelijks te onderhouden. De levensduur van de afsluiting wordt ook verlengd door het aanbrengen van de zink- en coatinglaag.

 

Wil je prijzen op maat ontvangen voor de plaatsing van sierhekwerk door een professional? Via de offerteservice kan je prijsvoorstellen aanvragen bij verschillende vakmannen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Sierhekwerk prijzen

De prijzen voor dit type hekwerk kunnen sterk verschillen. Veel zal afhangen van het gekozen motief en de kwaliteit van het materiaal. Voor sierhekwerk van een meter hoog en een meter breed betaal je gemiddeld tussen 30 en 90 euro. Voor de plaatsing moet je hierbij gemiddeld nog eens 15 euro per meter bijrekenen. Door de afwerking, bijvoorbeeld een coatinglaag, en door het plaatsen van decoratieve elementen, bijvoorbeeld een lantaarn, kan de prijs nog oplopen.

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers