Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Staafmat hekwerk

Op zoek naar een stevig en budgetvriendelijk hek voor je tuin? Het plaatsen van staafmat hekwerk is een ideale manier om je tuin af te grenzen en tegelijkertijd een open uitstraling te behouden. Daarnaast is het een veelzijdige oplossing die je eenvoudig kan afstemmen op je persoonlijke wensen. Uit welke soorten staafmat hekwerk kan je kiezen? En hoeveel kost het plaatsen van deze draadpanelen? Je leest hier!

Ga snel naar:
Voordelen staafmat hekwerk
Soorten staafmat hekwerk
Kosten hekwerk met draadpanelen
Hoe staafmat hekwerk plaatsen?
Belangrijke aandachtspunten
Vraag gratis je offertes aan

 

Wat is staafmat hekwerk?

Staafmat hekwerk is opgebouwd uit staafmatten en palen die met beugels aan elkaar bevestigd zijn. De staafmatten bestaan uit verzinkte, gelaste metaaldraad, die dankzij een beschermende poedercoating zo goed als levenslang meegaat. Naast stevig, vormvast en duurzaam zijn deze draadpanelen trouwens ook budgetvriendelijk. Logisch dus dat staafmat hekwerk populair is onder woningeigenaren én bedrijven.

staafmat hekwerk

 

Voordelen staafmat hekwerk

Staafmat hekwerk plaatsen heeft alleen maar voordelen. Naast de stevigheid en de goede prijs-kwaliteitverhouding kan je met deze draadpanelen ook rekenen op…

 • Open uitstraling: door de verticale en horizontale metalen staven en de mazen hiertussen hebben staafmatten een open uitstraling. Zulke draadpanelen zijn dus een ideale oplossing wanneer je het uitzicht vanaf je woning wil behouden.
 • Verschillende afmetingen: de hoogte van je staafmat hekwerk is af te stellen op basis van jouw persoonlijke wensen. Zo zijn deze hekken leverbaar tot een hoogte van ongeveer 2,5 meter. Let op: er kunnen in jouw gemeente regels gelden voor de maximale hoogte van hekwerk in je voor- en achtertuin.
 • Lange levensduur: door zink en een beschermende coating zijn draadpanelen goed bestand tegen weersinvloeden. Je hoeft dus geen tijd te steken in het onderhouden van dit soort hekwerken.
 • Inbraakbeveiliging: staafmat hekwerk is stevig en in hoogte afstelbaar. Hierdoor is het dus ook een goede aanvulling op je inbraakbeveiliging. Wil je jouw pand beveiligen met een staafmat hekwerk? Laat je adviseren door een vakman actief in je buurt via onze offerteservice.

 

TIP: combineer je staafmat hekwerk met een zichtbreker!

Hou je van wat meer privacy? Goed nieuws, je kan je staafmatten combineren met een zichtbreker naar keuze. Denk aan het dichtvlechten van je hekwerk met riet of het plaatsen van grote planten of een haag. Wil je totale privacy? Dan kan je ook een zichtdoek aan je draadpanelen bevestigen of kiezen voor een ander type gesloten tuinscherm.

Advies op maat nodig? Een vakman actief in je buurt geeft je graag meer uitleg over de mogelijkheden voor jouw tuinafsluiting. Start je aanvraag hier.

 

Soorten staafmat hekwerk

Wil je staafmat hekwerk plaatsen? Dan kan je kiezen tussen 2 soorten: enkelstaafmat of dubbelstaafmat. Een kort overzicht van beide types:

 

1. Enkelstaafmat hekwerk

Enkelstaafmat hekwerk is wat dunner en bestaat uit horizontale en verticale staven met een doorsnede van zo’n 4,7 mm. Elk van deze staven heeft onder en boven een knik, waardoor het mogelijk is om het hekwerk dun te houden. Daarnaast steken de verticale staven niet boven het hek uit. Een enkelstaafmat hekwerk is doorgaans tussen 1 m en 1,43 m hoog. Die hoogte is ook afhankelijk van waar je het hek plaatst (voor- of achtertuin) en van de regels die jouw gemeente hanteert.

 

2. Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit verticale en horizontale staven met een doorsnede van ongeveer 5,5 mm. Daarnaast wordt in de breedte gebruik gemaakt van dubbele staven, met elke keer 1 verticale staaf hiertussen. Hierdoor zijn dubbelstaafmat hekwerken wat steviger en beter bestand tegen inbraak. De hoogte van dubbelstaafmat hekwerk is afhankelijk van wat toegestaan is in jouw gemeente en of je het gebruikt voor een woning of een bedrijfspand.

 

Welke soort staafmat hekwerk kies ik best?

Dat is vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen en de functie van het hek. Daarnaast kan de regelgeving omtrent het plaatsen van hekwerk verschillen per gemeente. Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang gerichte prijzen en advies op maat van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Kosten hekwerk met draadpanelen

Wat is de prijs van een staafmat hekwerk? De kosten zijn vooral afhankelijk van welke soort staafmatten je kiest, de totale lengte van het hek, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Doorgaans kan je uitgaan van de volgende gemiddelde richtprijzen:

Soort staafmat hekwerkGemiddelde prijs per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing)
Enkelstaafmat hekwerk€ 60 - 80
Dubbelstaafmat hekwerk€ 70 - 90

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Voor een precies prijsvoorstel voor jouw staafmat hekwerk schakel je het best een vakman in. Je kan gratis voorstellen aanvragen bij verschillende specialisten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

staafmatten

 

Staafmat hekwerk plaatsen

Staafmat hekwerk plaatsen lijkt relatief eenvoudig, maar deze arbeidsintensieve klus vergt toch de nodige precisie. Voor een optimaal en duurzaam eindresultaat volgt een vakman doorgaans de volgende stappen:

 1. Locatie van het staafmat hekwerk bepalen

  Een vakman plaatst de palen aan de uiteinden van de staafmatten om hun exacte locatie te bepalen. Hij houdt daarbij rekening met eventuele uitsparingen voor een doorgang of poort. Daarnaast bereidt hij de ondergrond voor je staafmatten voor door eventueel puin, boomstronken, … te verwijderen om vervolgens de gaten voor de palen uit te graven.

 2. Staafmatten aan de palen bevestigen

  In een volgende fase bevestigt de vakman de gaaspanelen met het bevestigingsmateriaal aan de palen. Mogelijk heb je minder palen nodig als je een poort plaatst of als je gebruik maakt van een muuraansluiting.

 3. Palen plaatsen in (snel)beton

  Voor voldoende stabiliteit is het doorgaans nodig om de palen met de staafmatten met staanders vast te zetten in een fundering van (snel)beton. Zo vermijd je eventuele verzakkingen in de toekomst. Met een gespannen koord en een waterpas kijkt de vakman zorgvuldig na of de palen en staafmatten dezelfde hoogte hebben.

Wil je een staafmat hekwerk plaatsen? Dit laat je het best doen door een vakman. Zo ben je zeker van een stabiele, stevige constructie met alleen kwaliteitsmaterialen. Ontvang gerichte prijzen en advies op maat van vakmensen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Aandachtspunten hekwerk met draadpanelen

Kies je voor een hekwerk met staafmatten? Dan zijn er nog een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden voor een eindresultaat op jouw maat:

 • Verschillende kleuren: staafmat hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. Groen, zwart of antraciet komen het vaakst voor, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Naast die tinten kan je trouwens ook de dikte van de metaaldraad, de maasgrootte en de maasvorm bepalen.
 • Muur- of poortaansluiting: het is mogelijk om een poort in je hek te verwerken waar je normaal gesproken een volgende paal zou plaatsen. Daarnaast heb je een paal minder nodig als je het hek tegen een muur aan monteert.
 • Voetplaten: je kan naast grondpalen ook kiezen om je palen op voetplaten te bevestigen. Dit is een goede optie wanneer de grond onder het hek verhard is.
 • Enkele of dubbele poort: laat je een poort voor je hekwerk plaatsen? Dan kies je tussen een enkele of dubbele poort. Dit is afhankelijk van hoeveel ruimte je nodig hebt, bijvoorbeeld voor het verplaatsen van een kruiwagen, grasmachine of andere grote voorwerpen.

 

TIP: vraag offertes aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt

Wil je een goed zicht op de mogelijkheden voor staafmat hekwerk op jouw maat? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere specialisten actief in je buurt. Zo kan je niet alleen verschillende uitvoeringen, maar ook adviezen, uitvoeringstermijnen en uiteraard ook kostprijzen vergelijken. Door grondig te kijken en te vergelijken maak je gegarandeerd een doordachte keuze tegen de beste prijs.

Geïnteresseerd in staafmat hekwerk voor jouw tuin? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers