Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunststof tuinschermen

Kunststof tuinschermen zijn ideaal wanneer je een onderhoudsvrije omheining wil die je nooit hoeft te schilderen en die erg lang mee gaat. Door het uitgebreide assortiment en het grote aanbod aan kleuren en afwerkingen vind je altijd wel een scherm dat qua uitstraling goed bij je tuin past. Alles over de mogelijkheden en prijs van een tuinscherm in kunststof vind je hier.

 

 

tuinscherm in kunststof Waarom een kunststof tuinscherm kopen?

Kunststof tuinschermen vragen zo goed als geen onderhoud. Kunststof is namelijk goed bestand tegen vocht en gaat niet rotten.

Het is dan ook niet nodig om een kunststof tuinscherm telkens opnieuw te behandelen (beitsen, verven of oliën) als bescherming tegen allerlei weersinvloeden. Er is bovendien geen kans op splinters.

Tuinschermen uit kunststof zijn kant en klaar verkrijgbaar. In principe ben je dus verzekerd van een snelle plaatsing. Het materiaal is ook recycleerbaar en er hoeven geen bomen gekapt te worden voor de productie. Hoewel er vaak anders over gedacht wordt, zijn kunststof tuinschermen dus ook milieuvriendelijk.

Een kunststof tuinscherm biedt dus heel wat voordelen. Wil je er een laten plaatsen en ben je benieuwd naar een prijs en advies op maat? Vraag dan hier gratis offertes aan.

 

 

Mogelijke uitvoeringen

Tuinschermen, ook kunststof tuinschermen, zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en texturen. Zo zijn er kunststof tuinschermpanelen verkrijgbaar die op hout of beton lijken.

Kunststof tuinschermen met houtlook zijn al lange tijd favoriet bij consumenten die een duurzame omheining willen die geen onderhoud vraagt. Vooral de composietschermen zijn populair (BPC en WPC) omdat deze de meest natuurlijke houtlook hebben. Composiet bestaat voor de helft uit hout- of bamboevezel en voor de helft uit kunststof. Je hebt daarmee dus niet alleen de look maar ook de feel van hout. 

Ook de variant met betonlook is populair. Het grote voordeel ten opzichte van echte betonnen tuinscherm is dat de constructie heel wat lichter is. Daardoor kan de plaatsing makkelijker verlopen en is er geen zware fundering nodig. De prijs ligt dan ook een pak lager.

 

Gangbare formaten

De meeste kunststof tuinschermen worden geleverd in de standaardmaten 180 x 180cm en 90 x 180cm (breedte x hoogte). Je kunt deze schermen perfect combineren met draadschermen en laten begroeien met klimop of een ander soort klimplant. Door het combineren van verschillende soorten schermen maak je de omheining minder massief en creëer je een natuurlijke look.

Vanzelfsprekend bestaat ook de mogelijkheid om een kunststof poort te integreren. Verder kan je de panelen ook in hoogte laten verschillen zodat het tuinscherm vloeiend overloopt van hoog naar laag.

 

 

Prijs kunststof tuinschermen

De kostprijs van een kunststof tuinscherm wordt voornamelijk bepaald door het soort kunststof (PVC, BPC, WPC) en de manier waarop het product is afgewerkt. Gemiddeld kan je voor een kunststof tuinscherm rekenen op een bedrag tussen de €70 en €130. Voor een BPC composietscherm (180 x 180cm) betaal je zo’n €75 tot €110 euro. WPC composietschermen kosten gemiddeld €65 tot €75.

Benieuwd naar de prijs van een kunststof tuinscherm op maat van jouw wensen?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies aan bij erkende tuinaannemers.

 

tuinschermen kunststof

 

Kies voor een goede kwaliteit

Het aanbod aan kunststof tuinschermen is vrij groot en dat maakt het soms lastig om tot een keuze te komen, zeker wanneer je geconfronteerd wordt met allerlei interessante aanbiedingen. Kies altijd voor een A-merk en bekijk wat referenties van de verdeler.

Je kiest voor zo’n scherm omdat je er jarenlang plezier van wil hebben zonder te veel onderhoud. Je wil dus niet niet dat je tuinscherm na een tijdje van kleur verandert of krom trekt. Bij een goede kwaliteit kunststof van een bekend merk weet je zeker dat je er geen problemen mee zal hebben en krijg je vaak ook jarenlange garantie op het product en de plaatsing ervan.

 

 

Verschil composiet en kunststof tuinschermen

In de praktijk worden de begrippen composiet en kunststof vaak met elkaar verward. Dat is begrijpelijk want kunststof is een verzamelnaam voor verschillende soorten plastics en composiet is een materiaal dat gedeeltelijk bestaat uit kunststof en gedeeltelijk uit hout- of bamboevezels.

Tegenwoordig worden de meeste tuinschermen van composiet gemaakt. Het materiaal lijkt erg op hout en heeft de positieve duurzame eigenschappen van kunststof. Er zijn wel tuinschermen te koop die voor 100% uit gerecycleerd kunststof (polyester) bestaan, maar meestal wordt er composiet tuinschermen bedoeld wanneer men over kunststof tuinschermen spreekt.

 

 

Offertes voor schuttingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw schutting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers